Konya Teknik Üniversitesi ,Selçuk Roket Takımı, TEKNOFEST’ te Birincilik Elde Etti

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Uzay Teknolojileri Topluluğu’na bağlı Selçuk Roket Takımı, Türkiye Teknoloji Takımı (T3) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen TEKNOFEST’te, Yüksek ve Alçak İrtifa kategorilerinde başarı elde etti. Roket Takımı’na Yüksek İrtifa Kategorisi’ndeki ödülünü Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan takdim etti.

KTÜN Selçuk Roket Takımı, SUR ve Ro-Ta 1500 adlı iki roketiyle Yüksek ve Alçak İrtifa kategorilerinde TEKNOFEST İstanbul Roket Yarışması’na katıldı. Roket Takımı, yarışmanın sonucunda, her iki kategoride de başarı sağlayarak Yüksek İrtifa kategorisindeki birincilik ödülünü Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ellerinden aldı. Yarışmada, Yüksek ve Alçak İrtifa kategorilerinde, Model Uydu, Robotaksi ve diğer yarışmalarda derece alan yarışmacılara ödülleri takdim edildi.

Konya Teknik Üniversitesi Uzay Teknolojileri Topluluğu’na bağlı Selçuk Roket Takımı, 2016 yılından itibaren makine, elektrik-elektronik, malzeme ve bilgisayar mühendisliği dallarında lisans eğitimi alan 12 kişilik ekiple çalışmalarını sürdürüyor. Ekip, bugüne kadar toplamda 6 roket projesi gerçekleştirdi.

KONYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ'NDEN BİR ÖNEMLİ BAŞARI DAHA

Konya Teknik Üniversitesi'nin TEKNOFEST kapsamında diğer önemli bir başarısı da, TÜBİTAK Uluslararası İHA yarışmasında elde edildi. Dört Kanatlı kategorisinde Konya Teknik Üniversitesi; S-Quad Takımı ikinci, S-Air Takımı üçüncü oldu.

REKTÖR ÖZÇELİK'TEN TEBRİK

Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, yaptığı açıklamada, "TEKNOFEST İstanbul Roket Yarışması'na katılarak Yüksek İrtifa  Kategorisi'nde Türkiye Birinciliği derecesini elde eden ve TEKNOFEST kapsamında ayrıca, TÜBİTAK Uluslararası İHA yarışması Dört Kanatlı kategorisinde ikinci olan Konya Teknik Üniversitesi S-Quad Takımı ile üçüncülük elde eden S-Air Takımı başta olmak üzere Konya Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Selçuk Roket Takımı’ndaki tüm öğrencilerimizi ayrı ayrı tebrik eder, bizlere bu gururu yaşattıkları için hepsine teşekkür ederim." dedi.