Rektör Prof. Dr. Özçelik, AA’ya Açıklamalarda Bulundu

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik,  Anadolu Ajansına açıklamalarda bulundu.

Rektör Özçelik yaptığı açıklamada, üniversitenin yeni kurulduğunu ancak yapılacak çalışmalarla Türkiye'de bilim üssü olmaya aday olduklarını ifade ederek, katma değeri yüksek teknolojik ürünler geliştirilmeyi hedeflediklerini söyledi. Özçelik, ”Sayın Cumhurbaşkanımızın teveccühleri ile kurulan 20 üniversiteden biriyiz. Yeniyiz ancak kısa sürede gerek kadromuz, gerek altyapımız ile üreten, bilim ve teknolojiye destek veren öncü eğitim kurumlarından biri olarak adımızdan sıkça söz ettireceğiz. Türkiye'de son yıllarda gelişen ve büyüyen bilim ve teknoloji var. Dünyada rekabet oldukça fazla. Biz de bu rekabette daha güçlü olmak için kaliteli, vasıflı, ara ve teknik eleman yetiştireceğiz. Bunu yaparken de üniversite-sanayi iş birliğini, Ar-Ge çalışmalarını ve kendimizi çağın gereklerine göre geliştirmeyi de elden bırakmayacağız." dedi.

Üniversitenin öğrencilerin istihdamına katkı sağlayacağını belirten Özçelik, küresel rekabetin olduğu teknolojik çağda geri kalmanın ciddi sonuçlara yol açacağını vurguladı. Özçelik, "Teknokent, teknopark ve inovasyon merkezleri ile endüstri 4.0'a destek vererek, dünyada lider ülkelerden biri olmak için katkı sağlayacağız. Öğrencilerimizin iyi yerlerde olduğunu görmek ve istihdam edilmelerine yardımcı olmak elbette bizi mutlu eder. Biz de bunun için çeşitli kurumlarla görüşmelerimizi yapıyoruz. İlerleyen zamanlarda belli bölümlerde okuyan öğrencilerimizin istihdamını sağlamak için çalışmalarımız devam edecek. Öğrencilerimizin kendilerini geliştirmeleri ve çağın gereklerine ayak uydurmalarını sağlamaları için çeşitli kurumlarda staj yapabilmeleri için ilgili kurumlarla görüşmeler yapıyoruz." diye konuştu.

Konya Teknik Üniversitesinin (KTÜN)’ün altyapısı, donanımı, akademik kadrosu, Ar-Ge çalışmaları, sanayi-üniversite iş birliği sayesinde ara ve teknik eleman yetiştirilerek Türkiye'de önemli bilim üssü olmasını hedeflediklerini vurgulayan Özçelik, Konya'da ASELSAN tarafından Türkiye'nin savunma sanayisine yön verecek çok önemli bir projenin başlatıldığını söyledi. Prof. Dr. Özçelik, "Sermayesi 300 milyon lira. Proje kapsamında silah sistemlerinin kurulması, üretimi, tasarımı için Ar-Ge'si ve inovasyon merkezi ile 35 bin metrekarelik alanda savunma sanayisi üssü kurulacak. Konya bu anlamda savunma sanayisinin omurgası olacak. Biz de bu projeye akademik olarak destek vererek, savunma sanayisinde etkin rol oynayacağız." şeklinde konuştu.