Rektör Özçelik, “KOP’ta Girişim Projesi” Toplantısına Katıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen, Selçuk Üniversitesi ve Konya Teknokent tarafından yürütülen KOP Bölgesi’nde yatırımcılık kültürünün geliştirilmesi ve “KOP Melek Yatırım Ağı” oluşturmasını hedefleyen KOP’ta Girişim Projesi “Melek Yatırımcılık” lansman toplantısı yapıldı.

Toplantıya, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Birol Dağ, İŞKUR İl Müdürü Emrah Keleş, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Bakanı İhsan Bostancı, sivil toplum kuruluşu başkanları, il müdürleri ve girişimci işadamları katıldı.

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak yaptığı konuşmada, Türkiye’nin bir süper güç haline geleceğini ifade ederek, bu anlamda yapılan üniversite - sanayi iş birliğine destek verilen projeler ile de dünyada önde gelen ülkeler arasına girilebileceğini söyledi. Toprak, “Üniversitelerimiz bizim için büyük bir kazanç. 5 üniversite, 140 bin civarında öğrenci, 5 binin üzerinde öğretim üyesi ile şehir olarak çok büyük bir kaynağa sahibiz. Artık üniversitelerin sanayi ticaret teknoloji üretimle iç içe olduğu döneme geçmiş bulunuyoruz. Biz de üniversitelerin sanayi ve üretime dahil edilmesi için toplantılar yapıyoruz. İmkanları sonuna kadar kullanıp hep birlikte çalışmalar yaparak ülkemizi katkı sağlayıp dünyada önde gelen ülkeler arasına gireceğiz. Bundan hiçbir şüphemiz yok. İnşallah gösterdiğimiz çaba ve emeklerle Türkiye bir süper güç haline gelecek.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından sunumlar ve panel gerçekleştirildi.