“Mahir Eller Projesi”nin Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi

Konya'da, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve 15 milyon avro bütçeye sahip, 12 ilde 3 bin kişiye istihdam sağlayacak "Mahir Eller" projesinin tanıtımı gerçekleştirildi. Toplantıda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırmaları Vakfı ortaklığında ve Konya Ticaret Odası iş birliğinde yürütülecek projenin detayları anlatıldı.

“Mesleğini Belgele, Farkını Koy Ortaya” sloganıyla başlatılan Mahir Eller Projesi’nin Konya Bilgilendirme Toplantısına, Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. H.Selçuk Halkacı, KTO Karatay Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çağatay Ünüsan, Selçuklu Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Meram Kaymakamı Resul Çelik, İl Göç İdaresi Müdür Vekili Orçun Kaymaz, İŞKUR İl Müdürü Emrah Keleş, SGK İl Müdürü Murat Mustafa Yavuz, KTO Yönetim Kurulu Üyesi Murat Çankırlı, MEVKA Genel Sekreter Vekili Savaş Ülger ve mesleki eğitim kurumları temsilcileri katıldı.

KTO Yönetim Kurulu Üyesi Murat Çankırlı yaptığı konuşmada, projeye katılanların daha kolay iş bulabileceğini ifade ederek, gönüllü işverenlere ihtiyaç olduğunu söyledi. Çankırlı,"Konyalı firmalarımızı birlikte çalışmak için gönüllü işveren olmaya davet ediyorum. Hükümetimiz burada da yanımızda olduğunu gösterdi. 3 bin kişinin istihdam edileceği proje kapsamında ilk kez istihdam edilecek Suriyeli çalışanlar için firmalarımıza teşvik verilecek. Proje tamamlandığında şirketler kalifiye elemanlarla çalışma fırsatı bulacak, geçici koruma altındaki Suriyelilerle birlikte vatandaşlarımız da bu projeden yararlanabilecek. İstihdam edilecek 100 kişiden 35'inin vatandaşlarımızdan oluşması hedeflendi. İnşallah projeyle Konya ve tüm Türkiye'nin kazançlı çıkacağını düşünüyoruz." dedi.

Açılış konuşmalarının ardından gerçekleştirilen sunumlarda proje hakkında katılımcılara bilgi verildi.