Rektör Özçelik, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Akademik Kurul Toplantısına Katıldı

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik’in başkanlığında gerçekleştirildi. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Halil Cin Konferans Salonunda yapılan toplantıya, KTÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Selçuk Halkacı, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferruh Yıldız ve öğretim üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Dekan Prof. Dr. Ferruh Yıldız,  Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile ilgili sunum yaptı.

Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik yaptığı konuşmada, nitelikli akademisyen kadrosuna sahip olunduğunu belirterek, öğretim üyeleri tarafından üniversite-sanayi iş birliğini geliştirerek çalışmaların artırılabileceğini ifade etti. Özçelik, “KTÜN olarak sanayi ile ilişkimizi artırmalıyız. Sanayi kuruluşlarında üretilen ürünlerin teknolojik düzeylerinin attırılması gerekiyor. Bu nedenle üniversite-sanayi iş birliğinin ilgili kuruluşlarla yapılması önem arz ediyor.  Öğretim üyelerinin bu konuda çalışmalarını her zaman destekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Öğretim üyeleri tarafından ülkenin öncelikli alanlarında ve ticarileşme potansiyeli olan konulara önem verilmesi gerektiğinin altını çizen Özçelik, “Eğitimde nitelik bizim için çok önemli olmalıdır ve bunu yapabilecek öğretim elemanlarımız mevcuttur. Eğitimde şeffaf olmalı ve başarıyı arttırma yönünde hareket etmeliyiz. KTÜN olarak 2019 yılında, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi ve TÜBİTAK Ulusal Metroloji Enstitüsü ile sanayi iş birliği konusunda atılımımızı ilan ettik. TÜBİTAK bize tüm imkanların açık olduğunu belirtti. Öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımızla birlikte TÜBİTAK ile ortak çalışmalar yaparak imkanlardan yararlanacağız ve bu sayede nitelikli projeler üreterek ülkenin ekonomisine de katkı sağlamış olacağız.” diye konuştu.