Rektör Özçelik, Tarım Zirvesi’ne Katıldı

Hürriyet Gazetesi ve DenizBank’ın tarım yatırımları başta olmak üzere üreticilerin karşılaştığı sorun ve çözüm önerilerini ele almak amacıyla düzenlediği Tarım Zirvesi’nin 6.’sı, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen zirveye, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya Milletvekilleri, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş, kurum ve kuruluş temsilcileri, diğer protokol üyeleri ile çiftçiler katıldı.

Bakan Pakdemirli, programda yaptığı konuşmada, Tarım ve Orman Bakanlığı olarak ziraat fakültesini seçecek ilk 15 bin – 20 bin öğrenciye yönelik burs programı konusunda çalışma başlattıklarını belirterek, bu çalışma üzerindeki gelişmeleri yakın bir tarihte açıklayacaklarını aktardı. Pakdemirli, tarım ve hayvancılık alanlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.