TÜBİTAK Ödüllü Öğrenciler, Rektör Özçelik’i Ziyaret Etti

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen 2242 – Öncelikli Alanlarda Üniversite Öğrencileri Proje Yarışması kapsamında Konya Bölge Değerlendirmesinde 3’üncülük ödülü alan öğrenciler, Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik’i makamında ziyaret etti. Rektör Özçelik, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, öğrencileri başarılarından dolayı tebrik etti.

Yarışmada, KTÜN Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Damla Esin Işıkoğulları, Esra Bircan ve Hilal Düzgün’ün “Adana ili Ceyhan ilçesinde domates sulaması için havadaki nemden faydalanma” isimli projesi Enerji Kategorisi’nde üçüncülük ödülü almıştı. Öğrencilerin bitirme projesi kapsamında yaptığı çalışmada, havadaki nemden su elde ederek sulamada kullanılması amaçlanıyor.