Rektör Özçelik, Sanayi İşletmelerinde Verimlilik Konferansına Katıldı

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, KTO Karatay Üniversitesi ile Konya Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünce Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı iş birliğinde düzenlenen “Sanayi İşletmelerinde Verimlilik Çalışmalar ve Başarı Hikayeleri” konferansına katıldı.

KOBİ’lere yönelik Model Fabrika Projesi ve Enerji Verimlilik Haftası etkinlikleri kapsamında, KTO Karatay Üniversitesinde gerçekleştirilen programa, KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Uygulamaları Dairesi Başkanı Dr. Mustafa Kemal Akgül, Konya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Uğur Özalır, SGK Konya İl Müdürü Murat Mustafa Yavuz, sektör temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, yaptığı konuşmada, enerji verimliliğine vurgu yaparak, enerjiye ulaşmanın doğal bir ihtiyaç olduğunu belirtti. Prof. Dr. Sade, “Güvenli yaşamak için enerjiye ulaşmak en önemli ihtiyaçlardan biridir. Verimlilik konusunda model fabrikalar ve katılımcı firmalarımızdan fikirler edineceğiz. Üniversiteler bilgi kaynağı olarak önem arz etmektedir.” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Uygulamaları Dairesi Başkanı Dr. Mustafa Kemal Akgül de enerjinin dünya dengelerini şekillendirdiğini ifade ederek, “Her şeyi hazır halde görünce, hep var sanıyorsunuz; algınız güçlendikçe, olumlu düşünceleriniz, rasyonel düşünceleriniz artıyor. Bilimin kapısı, bizim kültürümüzde yüce tutulmuştur. Unutmayın, insandan değer aldınız, insana değer vereceksiniz. Bu dünyadaki her şey enerjinin kavgasıdır.” şeklinde konuştu.

Enerji verimliliğine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen program, farklı sektörlerden katılımcıların başarı hikayelerini öğrencilerle paylaşması ile sona erdi.