Öğretmenler Günü Kutlama Mesajı

“Öğretmenler; sabrın, fedakarlığın, tevazunun, çalışkanlığın, sevginin yeryüzündeki temsilcileridir. Onlar; kendi hayatlarına ait öncelikleri olmayan, öğrencileri ve toplumu önceleyen erdemli müstesna insanlardır. Öğretmenlerin lügatlarında yorulmak, imkansızlık, umutsuzluk, başarısızlık yer almaz.

İnsanlığın ustaları olarak zor ve zahmetli kutsal eğitim-öğretim vazifesini her zaman ve her yerde, her şart ve zeminde yürüten elleri öpülesi öğretmenlerimizle ilgili ne kadar güzel söz söylesek ve ne kadar iltifat etsek azdır.

Çağın gereklerine uygun eğitim sistemine ayak uydurabilecek daha nitelikli ve donanmlı öğretmenlerin yetiştirilmesi ve geliştirilmesi için yapılan çalışmaların artarak devam etmesini diliyorum.

Verdikleri hizmetler ve yetiştirdikleri öğrencilerle; tüm dünyaya saçtıkları sevgi, barış ve ilim tohumlarının yeşerip meyve vermesiyle öldükten sonra da yaşayacak olan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyorum. Başta görevleri başında şehit olanlar olmak üzere, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden tüm öğretmen ve hocalarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.”

Prof. Dr. Babür Özçelik
Konya Teknik Üniversitesi Rektörü