Rektör Özçelik, Uluslararası Öğrencilere “Hoşgeldiniz” Programına Katıldı

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Konya Büyükşehir Belediyesince düzenlenen “Uluslararası Öğrenciler Hoşgeldiniz” programına katıldı.
Eğitim – öğretim yılının başlamasıyla Konya’ya yeni gelen yabancı uyruklu öğrencilerin birbirleriyle tanışmasını sağlamak ve şehri tanıtmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezinde program gerçekleştirildi. Programa, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, diğer protokol üyeleri ile öğrenciler katıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, programda yaptığı konuşmada, Konya’nın Selçuklular döneminde 200 yıla yakın bir süre başkentlik yaptığını ifade ederek, öğrencilerin, zengin tarihi mirasıyla birlikte Hz. Mevlana’ya sahip bir şehre geldiğini belirtti. Konya’nın üniversiteler şehri olduğunu aktaran Altay, “Farklı ülkelerden şehrimize gelen değerli öğrenci kardeşlerimizi barındırıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz ve bu işi çok önemsiyoruz. Sizleri en güzel şekilde ağırlamak, eğitiminizi en iyi şekilde tamamlamanız için hep birlikte gayret gösteriyoruz. Konya’da eğitimini tamamlayan arkadaşlarımız gittikleri yerlerde ülkemizin ve şehrimizin gönüllü birer temsilcileri olacaklardır. Oralarda ülkemizi, insanımızı ve şehrimizi tanıtmak için gayret sarf edeceklerdir. Sizleri gönülden ve sevgiyle karşılıyoruz.” ifadelerini kullandı.