E-posta servisimiz açılmıştır

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından üniversite kurumsal e-posta servisimiz
eposta.ktun.edu.tr
üzerinden hizmete açılmıştır.

Akademik ve idari personel e-postaları;
isminizin baş harfi ve soyisim şeklinde OTOMATİK olarak oluşturulmuştur (Benzer isim soyisim çakışmalarında ismin tamamı ve soyisim şeklinde OTOMATİK olarak oluşturulmuştur).
Oluşturulan bu kullanıcı adları ve geçici 8 karakterlik kompleks şifreniz SMS yoluyla size iletilmiştir.
Kurumsal kimliğimizi yansıtması ve tüm sistemlerin otomatik çalıştırılacak olması nedeniyle, e-posta kullanıcı adlarında herhangi bir değişiklik yapılmayacaktır.
Üniversitemiz bünyesinde tüm sistemlere girişler oluşturulan TEK BİR ŞİFRE ile sağlanacaktır.
Bu servis yakında kimlik.ktun.edu.tr üzerinden aktif hale getirilecektir. Bu servis aktif edildikten sonra şifrenizi belli kurallara uygun şekilde değiştirebileceksiniz.
Sizden e-posta yoluyla şifrenizi değiştirme talebinde bulunan çağrıların ve linklerin hiçbirine CEVAP VERMEYİNİZ. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ya da başka bir birimimiz sizden şifrenizi değiştirmenizi HİÇ BİR ŞEKİLDE TALEP ETMEMEKTEDİR.

Cep telefonu veya bilgisayarda kullandığınız eposta (Outlook vb.) uygulamasına üniversite epostanızı eklemek isterseniz gerekli ayarları aşağıdaki şekilde yapabilirsiniz:

Onemli Not: Kullanıcı adını girerken @ktun.edu.tr eklenecektir.

Giden Posta (SMTP)
Port       : 587

Gelen Posta (IMAP)
Port       : 143

Gelen Posta (POP3)
Port       : 110
Güvenlik Türü : STARTTLS (ya da TLS Accepting all certificates)

E-postası servisine ulaşamayan personelimizin kayıtlarımızda TCKİMLİK ve CEP TELEFONU bilgisi bulunmamakta ya da eksik bilgi ile kayıtlı olmuş olabilmektedir. E-postası aktif olmayan kullanıcılarımızın destek@ktun.edu.tr adresine e-posta ile durumlarını bildirmeleri ve eksik bilgilerini tamamlamaları halinde, kullanıcı adı ve şifresi üniversitemizin KTUN BAŞLIKLI SMS BİLGİLENDİRME SERVİSİ üzerinden iletilecektir.

Anlayışınız ve destekleriniz için teşekkür ediyoruz.

Konya Teknik Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı