10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Mesajı

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Rektör Özçelik mesajında:
“Yürüttüğü komutanlık, devlet ve siyaset adamlığı görevlerinde üstün özellikleriyle büyük başarılara imza atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 80. yıl dönümünde kendisini saygı ve minnetle yad ediyoruz.
Emperyalist zihniyetlerin sömürü düzenlerine ve saldırılarına karşı Türk milletine önderlik ederek medeniyetimizin son kalesi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kuran Mustafa Kemal Atatürk; her türlü zorluk ve imkansızlıklar içinde yılgınlığa ve karamsarlığa düşmeden inançla ve kararlılıkla aziz milletimizin maneviyatı ve bağımsızlık mücadelesinden aldığı destek ve güçle istiklalimizi ve istikbalimizi koruyup muhafaza etmiştir. O’nun önderliğinde kazanılan istiklal mücadelemiz mazlum milletlere de örnek teşkil etmiş, kazanılan zaferimiz tüm dünyaya zalimlere karşı kazanma umudu, cesareti ve inancını oluşturmuştur.
Atatürk’ün; Cumhuriyetimizi ilelebet muhafaza ve müdafaa görevini verdiği emanetimiz üniversite gençliğini de milli mücadeledeki aynı ruh, inanç ve kararlılığa sahip kişiler olarak yetiştirerek, onları 2023 ve 2071 hedeflerine ulaştırabilmek için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ettiriyoruz.
Faniliğin dünyasında bakiliğin ölçüsünün saygıdeğer ve yüce fikirlerin yaşatılması olduğu bilinciyle büyük insan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerine sadakatin; vatanımızın, milletimizin ve devletimizin istiklal ve istikbalini koruyarak, medeniyetimizi daha da yüceltmek için hiç durmadan mücadele etmeliyiz.
Bu vesile ile vatan toprakları için yürütülen sayısız kutlu mücadelelerde ebediyete intikal etmiş başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun.” diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdi.