Öğrenci Topluluklarından, Rektör Özçelik'e Ziyaret

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Yapay Zeka ve Görüntü İşleme Topluluğu ve KTÜN Bilişim Topluluğu üyeleri, KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik'i makamında ziyaret ederek, yeni görevinin hayırlı olması dileğinde bulundu.

Topluluk üyeleri, yaptıkları çalışmalar hakkında Rektör Özçelik’e bilgi verdi.

Danışmanlığını Prof. Dr. Murat Ceylan’ın yaptığı Yapay Zeka ve Görüntü İşleme Topluluğu, 61 üyesiyle dünyada da hızla gelişmekte olan yapay zeka ve görüntü işleme alanında bilgi sahibi olan, bu alanlarda somut projeler üretebilen, kendini ve ülkesini geliştirebilecek, özgüveni yüksek bireyler yetiştirmeyi amaçlıyor. Topluluk, Anadolu Üniversitesi, Ankara Üniversitesi'nde düzenlenen toplantılara katılım sağlamanın yanı sıra  Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ve Türkiye'nin en büyük yapay zeka topluluğu tarafından düzenlenen Yapay Zeka Konferansı’na (DeepCon'18) destek veren öğrenci toplulukları arasında yer alıyor.

Danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Ersin Kaya’nın yaptığı Bilişim Topluluğu akademik düzeyde eğitim alan öğrencilerin bilgisayar bilimleri konusundaki sorularına yanıt vermek, gelişen bilim teknolojilerine yardımcı olabilmek, bilişim kamuoyunun oluşması, bu konudaki sivil toplum bilincinin şekillenmesi için çalışmalarda bulunma ve bilgisayar tutkunlarını aynı çatı altında toplamayı amaçlıyor. Topluluk, bilişim alanında kalkınmış bir Türkiye için öncelikle üniversite ortamında bilişim alanında çalışmalar yapmayı, daha sonra bunun sanayi ortamında uygulanabilmesini sağlama ve bilişim teknolojilerinden en yüksek düzeyde yararlanabilmeleri için halka yönelik etkinliklerde bulunmayı hedefliyor. Topluluk, kurulduğu günden bugüne kadar bilişim sektöründe, tüm bilişim alanlarında çeşitli etkinliklerle bilgisayar mühendisliği ve bilişim sektöründe ileri düzeyde faaliyetlerde bulundu. Topluluk, “üniversitede verilen eğitimi uluslararası arenada yarışılabilir bir düzeyde tutma, uygulamalar ve etkinliklerle sektöre kazanım, tüketim anlayışından çok üretimi temel alan bireyler yetiştirme” vizyonuyla hareket ediyor.