Üniversitemiz, UNİKOP’a Katıldı

KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) tarafından düzenlenen Üst Kurul Toplantısı’na Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü ve UNİKOP Dönem Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, diğer üye üniversite rektörleri ve Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. H. Selçuk Halkacı, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı katıldı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü, UNİKOP Dönem Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, UNİKOP olarak farklı etkinlik ve bölgesel kalkınmayı temel alan ortak bilimsel projelerle çalışma arzusunda olduklarını söyledi. Bu anlamda yeni çalışma başlıkları, bilimsel faaliyetler, çalıştaylar ve sempozyumlara ihtiyaç olduğunu ifade eden Prof. Dr. Şeker, “Geçmiş dönemde envanter çalışmalarımızı yaptık, üniversitelerimize ilişkin bir veri tabanı oluşmuş oldu. KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı takdire şayan şekilde bizi motive ediyor. Birçok açıdan bazen atladığımız konularda da bizleri yönlendiriyorlar. Bizlerin de bu konuda belirgin dönemlerde, sadece rektörlük düzeyinde değil, fakülte bazlı, bilim disiplinler bazlı, özel temalı ve Türkiye’nin ve bölgenin öncelikli alanlarına yönelik beraberce bir araya gelerek tematik çalışmalar yürütmemizde fayda var. Bunları bölgesel kalkınma başlığı altında daha spesifik şekilde basamaklandırmamız lazım.” diye konuştu.

“Katma Değeri Yüksek Ürünler Geliştirmeli, Ticarileşebilen Patentler Yapmalıyız”

Konya Teknik Üniversitesi’nin UNİKOP üyeliğine kabulüne ilişkin gündem maddesi görüşülürken KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik’e söz verildi. Rektör Özçelik, üniversite olarak UNİKOP’un 13. üyesi olmaktan büyük bir mutluluk duyacaklarını belirterek, Konya Teknik Üniversitesi hakkında katılımcılara bilgilendirmelerde bulundu. Konya Teknik Üniversitesinin yaklaşık 18 bin öğrencisiyle 5 aylık geçmişi olan genç bir üniversite olduğunu aktaran Prof. Dr. Özçelik, “Aslında üniversitemizin bazı fakülte ve bölümlerinin geçmişi 1970’li yıllara dayanıyor. Bu yüzden uygulama aşaması olarak belki de içimizdeki en eski üniversite diyebiliriz. Üniversitenin kurucu rektörü olarak Sayın Cumhurbaşkanımız şahsımı 6 Eylül 2018 tarihinde atadı. Bunun onurunu, gururunu yaşıyorum, kendilerine de saygılarımı arz ediyorum. Konya Teknik Üniversitesinde Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü ile aktif durumda faaliyetlerini sürdürmektedir. Önemli olan devletin imkanlarını verimli bir şekilde kullanmaktır. Öncelikli hedefimiz ülkemizin ve Konya’mızın kalkınmasıdır. Doktor öğretim üyesi, doçent, profesör olan beyinlerin üniversite sanayi işbirliğini yoğun bir şekilde yapması, sanayiyle beraber olması, sanayinin gerisinde değil, önünde olması ve onları yönlendirmesi, katma değeri yüksek ürünler geliştirmesi, ticarileşebilen patentler yapması gerekir. İnşallah, Konya Teknik Üniversitesi olarak Konya’daki üniversitelerimiz ve Türkiye’deki diğer üniversiteler, kamu ve özel sektör kuruluşları ile işbirliği halinde, ortak projeler verip hedeflenen amaca ve beklenen çıktılara ulaşacağımıza inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Rektör Özçelik’in konuşmasının ardından, Üniversitemiz, UNİKOP üyeliğine oy birliği ile kabul edildi.