UNİKOP ile İBTAV Arasında Protokol İmzalandı

KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) ile İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı (İBTAV) arasında, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ilan ettiği 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı kapsamında işbirliği protokolü imzalandı.

Düzenlenen UNİKOP Üst Kurul Toplantısı’na UNİKOP üyesi üniversitelerin rektörleri ve Konya Teknik Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. H. Selçuk Halkacı, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, İBTAV Mütevelli Heyeti Başkanı Mecit Çetinkaya katıldı.

İBTAV Mütevelli Heyeti Başkanı Mecit Çetinkaya, merhum Prof. Dr. Fuat Sezgin’in tanıtılmasına katkı sağlayacak protokole katılan rektörlere teşekkür etti. Prof. Dr. Sezgin’in hayattayken de değerinin bilindiğini aktaran Çetinkaya, Sezgin’in değer biçilemeyen bir kütüphaneye sahip olduğunu ve bu kütüphanesinin dünyada benzerinin bulunmadığını dile getirdi.

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik de konuşmasında; Prof. Dr. Fuat Sezgin’in şarkiyatçı ve dünya dillerinin pek çoğuna hakim olduğunu, İslam tarihiyle ilgili önemli araştırma ve çevirilerinin bulunduğunu, bu nedenle adının 2019 yılında Konya Teknik Üniversitesi tarafından yapılacak etkinliklerle de duyurulacak olmasından büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından, KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik ile UNİKOP üyesi üniversitelerin rektörleri ve İBTAV Mütevelli Heyeti Başkanı Mecit Çetinkaya tarafından protokol imzalandı.