TÜBİTAK’tan KTÜN’e Ödül

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen 2242 – Öncelikli Alanlarda Üniversite Öğrencileri Proje Yarışması kapsamında Konya Bölge Değerlendirmesi yapıldı.
      Yarışmada, Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Damla Esin Işıkoğulları, Esra Bircan ve Hilal Düzgün’ün “Adana ili Ceyhan ilçesinde domates sulaması için havadaki nemden faydalanma” isimli projesi Enerji Kategorisi’nde üçüncülük ödülü aldı. Öğrencilerin bitirme projesi kapsamında yaptığı çalışmada, havadaki nemden su elde ederek sulamada kullanılması amaçlanıyor. Projede, gerekli olan enerjinin yenilenebilir enerji kaynağından elde edildiği belirtildi.
      Bölge düzeyinde birincilik ödülü kazanan projeler, 12-14 Kasım 2018 tarihlerinde Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan final sergisinde yarışacak.